Muligheder med IR teknologi

16 marts 2020 cecilie_mortensen

Hvis ikke du kender til IR teknologi, så kan det virke som en uhåndgribelig størrelse. Måske har du helt sikkert hørt om infrarød teknologi, men måske er du ikke helt sikker på, hvordan det anvendes i dag. Uanset hvor meget eller lidt du ved om det, kan du herunder se forskellige muligheder med IR teknologi. 

IR teknologi er en af de ting, som bliver meget brugt i hverdagen, men som man ikke tænker over. Ikke desto mindre er det med til at gøre en lang række ting mere effektivt. For en årrække tilbage brugte man IR teknologi i mobiltelefoner, hvis man skulle overføre billeder eller sange til hinanden. Det var altså også et forstadie til bluetooth. Derudover så er IR teknologi også noget, som der bruges, hver gang fjernbetjeningen kommer i brug. Her er det den infrarøde teknologi, som gør det muligt at sende et signal fra fjernbetjeningen og til et fjernsyn, projektor m.m. IR teknologi kan dog også bruges på mange andre måder. 

Sådan kan IR teknologi bruges i erhvervslivet

I erhvervslivet kan teknologien bruges i tørreprocesser. Her har man mulighed for at optimere den tid, der bruges på at tørre bestemte materialer. Det kan dermed også være med til at minimere ens energiforbrug, hvilket også gavner miljøet. 

Et af de firmaer som til daglig beskæftiger sig med IR teknologi er Netek. De arbejder bl.a. med at skræddersy løsninger med IR teknologi til kunder, ud fra de behov og ønsker, de har. Det kræver nemlig et firma, som har særlig erfaring med denne teknologi, hvis man gerne vil nå godt i mål. Og med Netek er man i gode hænder. De har arbejdet i branchen siden 1988 – med andre ord har de solid erfaring med løsninger, der indebærer IR teknologi. En af de ting, som de særligt arbejder med er gasdrevne infrarøde tørresystemer.