Hvad er IR teknologi?

05 december 2019 admin

Den moderne teknologi er i rivende udvikling. Hvis vi bare kigger 30 år tilbage, kan du se på mange af de elektroniske enheder, hvor stærkt det er gået med udviklingen. Vi ser stadig en markant udvikling af mange nye spændende og værdiskabende teknologier rundt omkring i verden. Her bliver der både opdaget nye teknologier og bygget videre på nogle af de eksisterende teknologier, så vi hele tiden forbedrer os og optimere den måde vi kan løse de daglige udfordringer og problemer vi støder ind i. I forbindelse med denne udvikling, har du sikkert oplevet, at du møder mange nye forkortelser og udtryk for nye teknologier og produkter. Der er efterhånden kommet så mange, at det måske er langt fra de fleste man kender eller kan huske. Der er også mange udtryk og teknologier, som bliver forældet inden for bare nogle få år, hvorfor det også kan være grunden til at der opstår nye udtryk, for at markere de forbedringer der er kommet på markedet. 

Hvor er IR teknologi?

IR teknologi står for Infrarød. Infrarød er måske et udtryk du har stødt på før i andre sammenhænge. Et godt eksempel kan være fra dengang Nokia 3310 og 3210 var populære. Da var data dyrt at overføre til hinanden, hvorfor man blandt andet benyttede infrarød stråling, når der skulle overføres lyd eller billede til hinanden. Det er i dag erstattet med en smartere teknologi i takt med smartphonen, bedre kendt som Bluetooth.

Infrarød er dog noget der stadig udvikles på og anvendes i mange maskiner og virksomheder i dag. En af de virksomheder, som siden 1988 har arbejdet og udviklet IR teknologi er http://netek.dk/. Her kan du finde hjælp til at integrere infrarød i dine produkter eller maskiner. De har i løbet af årene skræddersyet løsninger til mange tech virksomheder rundt i hele landet.